logo
RNTV Live

Petrolul Ploiești, obligat de instanță să-și plătească o parte din datorii

petrolul_sigla
Dumitrescu Vlad

Petrolul Ploiești se confruntă cu grave probleme financiare. Anunțul a fost făcut în nenumărate rânduri de președintele Costel Lazăr, care  a cerut sprijin financiar.

De altfel, pe rolul instanțelor din Prahova figurează două procese în urma cărora clubul este obligat să-și plătească datoriile.

Într-unul dintre dosare, Clubul Sportiv Municipal solicită plata datoriilor în ceea ce privește închirierea stadionului Ilie Oană, datorii care se ridică la suma de aproximativ 208.000 lei.

 ”Admite cererea. Somează debitoarea să plătească creditoarei în termen de 30 zile de la comunicarea ordonanței suma de 207.440,29 lei -debit restant din contracte de închiriere, sumă la care se va calcula dobânda legală de la data scadenţei obligaţiilor la data plăţii. Obligă debitoarea să plătească creditoarei şi cheltuieli de judecată de 200 lei. Cu cerere în anulare pentru debitoare în termen de 10 zile de la comunicare, cerere care se va depune la Tribunalul Prahova”, se arată scris pe portalul instanțelor.

În cel de-al doilea dosar, clubul Petrolul Ploiești este obligat să plătească o datorie de 40.000 lei, la care se adaugă penalități. În acest caz se pare că vorbim despre un împrumut dat de către o societate anul trecut, în perioada în care formația ploieșteană juca în Liga 2.

”Admite cererea de emitere a ordonanței de plată, astfel cum a fost precizată. Ordonă debitoarei să plătească creditoarei suma de 40.000 lei reprezentând împrumut nerestituit, la care se adaugă dobânda legală penalizatoare, calculată asupra sumei de 80.000 lei de la data scadenței obligației și până la data de 01.09.2022, iar după data de 01.09.2022, se va calcula dobânda legală penalizatoare asupra sumei de 40.000 lei, până la data plăţii efective, în termen de 30 zile de la comunicarea prezentei ordonanțe. Obligă debitoarea să plătească creditoarei suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în contravaloarea taxei judiciare de timbru. Cu drept de a formula cerere în anulare, pentru debitoare, în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea în anulare se depune la Judecătoria Ploieşti. Executorie. Pronunțată astăzi, 02.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se mai arată scris pe portalul instanțelor.

Cum va reuși conducerea clubului să gestioneze în continuare problemele financiare, asta rămâne de văzut.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor