logo
RNTV Live

Pește cu viermi! Experiența pe care trebuie să o eviți când cumperi acest produs

Pește cu viemi
Oana Stoica

Și peștele poate avea viermi!

E sezonul cireșelor, dar nu doar aceste fructe pot avea viermi. Viermi găsim și în peștele proaspăt sau congelat. Cel puțin asta ne informează specialiștii.

Veștile din partea acestora sunt groaznice: toți peștii au viermi. Vorbim despre ANISAKIS, un parazit care trăiește în burta peștilor, fie cei de apă dulce sau oceanici.

Așa că odată cumpărat, peștele trebuie curățat cu atenție. Mai ales că este extrem de dizgrațios să descoperi viermii în farfurie.

Cu toate acestea, spun aceiași specialiști, s pare că nimeni nu s-a îmbolnăvit după ce a consumat peștele cu tot cu viermi, fără să cunoască acest lucru.

 

”Până și hamsia poate fi parazitată cu ANISAKIS” – spune un proprietar de cherhana din Deltă.

Răpitorii sunt însă cele mai predispuse specii de a avea viermi de tip ANISAKIS. O spun tot specialiștii în domeniu.

Cum dispare ANISAKIS

ANISAKIS este un parazit care trăiește în intestinele peștilor. Poate dispărea doar prin eviscerare. Practic, curățarea temeinică a peștelui ne poate scăpa de neplăceri.

Acest vierme la nivel intestinal este un vierme mort, nu reprezinta niciun pericol pentru siguranta alimentelor. E mai mult o problema da calitate, un aspect disgratios…” – a declarat Gabriel Ecobici, consilier ANSVSA

 

Autoritățile sanitar-veterinare confirmă că, anul trecut, România a importat 20.000 de tone de pește, din care 62 de tone au fost găsite cu probleme și retrase de pe piață.

 

 

 

 

Mai mult pe:http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/atentie-cand-cumparati-peste-proaspat-necuratat-ce-este-anisakis-parazitul-care-poate-fi-gasit-in-peste.html

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor