Peste 30 de milioane de oameni, in PERICOL. Viata lor, în mâna BIO-TERORISTILOR

cautam-reporteri-republikanews

Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, care a investit sume enorme în programe umanitare în ultimele decenii, la o conferință desfășurată sâmbătă în Munchen, a avertizat asupra riscurilor unui atac bioterorist.

Potrivit acestuia, principala amenințare de securitate este legată de epidemii care pot distruge zeci de milioane de oameni. Tehnologia permite acum unui terorist să recreeze virusul variolic, pe calculator, sau o formă de gripă extrem de agresivă, iar prin inginerie genetică le poate sintetiza, a spus Bill Gates, potrivit The Guardian. 

just insolv sprl

Până de curând, amenințările bio-teroriste au fost mai puțin luate în calcul, pentru că producerea unor ”arme mortale” necesita experți și laboratoare uriașe, ușor de depistat. În ultimii cinci ani, progresele în biologia celulară și miniaturizarea echipamentelor fac tot mai plauzibil scenariul unui atac bioterorist, care ar destabiliza zone întregi.

Un virus cu răspândire aerogenă ar ucide peste 30 de milioane de oameni în primul an de la lansare, a spus Gates.  Un astfel de atac este probabil în următorii 10-15 ani. S-a mai întâmplat, în 1918, când a fost un virus natural, acum ar putea fi unul creat în laborator.

Citeste continuare pe:

Bill Gates, anunț înfricoșător: 30 de milioane de oameni vor muri!

sursa foto: rostirea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here