logo
RNTV Live

Peste 27.000 de elevi nu s-au prezentat la simulare!

bac-1
Ștefan Petre

Emoții pentru toți elevii de clasa a XII-a după ce principalul subiect al simulării examenului de bacalaureat la limba și literatura română a fost basmul „Harap Alb”.

Anul acesta, 12 elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Ceea ce pare și mai îngrijorător este faptul că peste 27.386 de elevi nici nu s-au prezentat la test, deși notele nu se trec obligatoriu în catalog, conform Edupedu.

„E mult de tocit. Știu doar 3 din 15 opere. Au mai dat și caracterizare ca să ne insulte, să zic așa, la real”, spune un elev de clasa a XII-a.

În România, anul acesta sunt peste 147.000 de viitori absolvenți de liceu ce ar trebui să participe și la examenul de bacalaureat din vară. Însă din păcate, unul din cinci nici măcar n-a venit la proba de simulare la limba și literatura română. „Nu mai aveam ce să scriu și nu prea m-am pregătit așa mult. Eu zic că de un 7, așa, 8 am făcut”, spune un elev de clasa a XII-a.

Vezi video la Știrile Pro TV.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor