logo
RNTV Live

Pesta porcină africană se extinde în Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Pesta porcină africană se extinde în Prahova. În acest moment sunt 10 focare în gospodăriile populației, ultimul fiind declarat în urmă cu o săptămână, la Lipănești. Medicii sanitar veterinari atenționează populația să nu cumpere porci vii sau tăiați fără documente sau din zonele de focar.

Pesta porcină africană se extinde, un nou focar fiind identificate în Lipănești. Acesta completează lista celor 10, din localitățile Ciorani, Boldești Grădiștea, Boldești Scăieni, baba Ana, Colceag și Drăgănești.  Reprezentanții Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Aloimentelor Prahova, vin cu avertizări pentru polulație. Porcii sacrificați în zonele de focar sau supraveghere sunt doar pentru consum propriu, nu pentru vânzare.

Transportul porcilor pe drumurile publice sau private a fost interzisă în zona focarelor. Totodată, se interzice cu desăvârșire sacrificarea porcinelor fără avizul DSVSA Prahova.

Pesta porcină face ravagii și pe fondurile de vânătoare. Potrivit datelor publicate pe site-ul ANSVSA, de la prima semnalare a virusului în România, respectiv 31 iulie 2017, și până pe 10 octombrie 2021, în Prahova au fost găsiți 174 de mistreți morți. In plus, numărul de cazuri unde a fost confirmată pesta la porcul mistreț, a ajuns la 209.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/angajari-la-penitenicarul-de-femei/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ciorna-autcum-febntezi-taxa-de…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor