logo
RNTV Live

Au trecut 27 de ani! Te recunoști în aceste imagini? – VIDEO

revolutie 89 (Large)
Oana Stoica

22 decembrie 1989. Au trecut 27 de ani, iar evenimentele de atunci au rămas imortalizate și în câteva inregistrări video. Cum a fost revoluția la Ploiești? În dimineața zilei de 22 decembrie, Ploieștiul începea să fiarbă. În Gara de Sud, Gara de Vest, Gara de Est sunt aruncate manifeste cu conţinut anticeauşescu, anticomunist şi solidaritate cu Timişoara.

Inima revoluției la Ploiești a fost revolata de la Uzina 1 Mai. Secţiile M8, SUC, Mecanică 1, Mecanoenergetic, Sape de Foraj, Montaj General, Sculerie, Turnătorie, Forja opresc lucrul şi se grupează pentru a merge la Pavilionul Central şi Casa Albă. Mii de oameni se îndreaptă în forţă spre poarta 1. Cu toții strigă: LIBERTATE! Destul cu foamea şi frigul! JOS Ceauşescu!

Demonstranții din toate colțurile Ploieştiului se strâng în faţa Casei Albe pentru a protesta împotriva regimului. În piața centrală a Ploieștului apare drapelul românesc cu stema decupată şi cu eşarfa neagră purtat de un tânăr care se căţărase cu el pe un stâlp. Te recunoști în aceste imagini?

 

Sursa video: youtube

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor