logo
RNTV Live

Persoane cercetate pentru trafic de minori și viol

băieţi deştepti sursă foto Realitatea de Arges
Mihai Constantinescu

Persoane cercetate pentru trafic de minori și viol

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au pus recent în executare trei mandate de aducere, emise pe numele a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și viol.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2017-2019, persoanele bănuite ar fi racolat și constrâns o persoană vătămată minoră, în scopul exploatării sexuale, două dintre acestea profitând de imposibilitatea victimei de a-și exprima voința și au întreținut relații sexuale cu aceasta.

În urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea a două persoane, iar, la data de 21 decembrie a.c., Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab”.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor