logo
RNTV Live

Pericol de explozie la fabrica Ana și Cornel. Garda de Mediu a fost alertată

ardde_carnia
Dumitrescu Vlad

Pericol de explozie la fabrica Ana și Cornel. Garda de Mediu a fost alertată

Garda de Mediu a fost alertată cu privire la incendiul care a izbucnit, în noaptea de luni spre marți, la fabrica de mezeluri din Mizil. În jurul orei 7.30, comisarii au emis un prim comunicat oficial cu privire la eveniment, avertizând inclusiv asupra pericolului de explozie existent.

 Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova, 10 autospeciale de intervenție se află la fața locului.

“În această dimineață, în jurul orei 04.00, am fost anunțați de reprezentanții ISU Prahova de izbucnirea unui incendiu puternic în orașul Mizil, la o fabrică de mezeluri. Din primele informații de la fața locului, incendiul se manifesta într-o hală cu suprafața de aproximativ 10.000 mp și birouri. Fumul degajat în atmosferă provine din arderea pereților tip sandwich și există încă pericol de explozie a unor butelii cu freon. În cadrul intervenției au fost răniți doi pompieri, iar în continuare se intervine pentru stingerea incendiului cu aproximativ 10 autospeciale de intervenție. Vom reveni cu informații la finalizarea controlului”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-doi-pompieri-au-fost…/

Pericol de explozie la fabrica Ana și Cornel

Vă reamintim faptul că, de aproximativ patru ore, pompierii intervin la Mizil, unde un incendiu violent a izbucnit la  fabrica de mezeluri Ana și Cornel din localitate. În jurul orei 7.30, ISU Prahova a anunțat că incendiul s-a propagat și afectează și o parte din clădirea administrativă. Suprafața afectată estimată inițial, după debutul intervenției, erau deja de 7.000 de metri pătrați.

Intervenția se dovedește foarte dificilă . Din păcate, a făcut deja victime. Doi pompieri au fost răniți și transportați la spital.

Ana și Cornel Paraschiv au pus bazele companiei pe 1 Iulie 1994. Pe vremea aceea compania făcea pe vremea aceea comerț cu animale. În anul 2010 compania CARNIA a ajuns la o cotă de piață de 6% și la o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro. CARNIA este cea mai importantă societate a grupului de firme deținut de familia Paraschiv.

 Fabrica de mezeluri din Mizil are o capacitate de producție  de 20 000 de tone. Producția efectivă este de 18 000 de tone de mezeluri anual. Produsele companiei sunt comercializate sub brandul „ De la Ana și Cornel – “Familia de gusturi ” într-o rețea de peste 100 de magazine proprii și către peste 5000 de clienți de distribuție din Muntenia, Dobrogea, Moldova, Oltenia și Banat.

Grupul de firme al familiei Paraschiv număra peste 2000 de angajați la jumătatea lui 2010. Derulează anual o cifră de afaceri mai mare de 150 de milioane de euro în domeniul agro-zootehnic. Grupul mai deține firmele Avicarvil, companie înființată în 2007 prin preluarea diviziei de agricultură a Oltchim de către omul de afaceri Iustin Paraschiv, Carmistin (comerț cu carne), Ladrisi Grup (abatorizare) și Pajo Holding (fermă de bovine).

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor