logo
RNTV Live

Măsuri suplimentare, adoptate în regim de urgență la Sinaia, din cauza aglomeraţiei de pe munte

partie
Mihai Constantinescu

Sărbătorile de iarnă din acest an vin cu restricţii nemîntâlnite în contextul pandemieie de coronavirus. Cum părtiile au rămas singurul loc unde oamenii se mai pot distra este lesne de înţeles cum că în week end-ul ce tocmai a trecut a fost aglomeraţie peste aşteptări, iar măsurile de prevenire a a infectărilor cu Sars-CoV-2 au fost neglijate de unii turiţti.

Este motivul pentru care a fost necesar să fie luate de urgenţă măsuri suplimentare, la Sinaia.

Astfel, sâmbătă avut loc o întâlnire a Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) care a decis implementarea imediată a unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii infecției cu Covid19 în zonele aglomerate ale domeniului schiabil.

Primarul orașului Sinaia Vlad Oprea a solicitat suplimentarea efectivelor de jandarmi, jandarmi montani și poliție pentru asigurarea respectării măsurilor anti Covid la Cota 1000, 1400, 2000 și în Valea Soarelui și Valea Dorului. Mai mult, în vederea asigurării măsurilor de protecție, Comitetul a decis să trimită o solicitare pentru sprijin către Garnizoana Predeal – Batalionul 21 Vânători de Munte

.S-a decis ca începând de astăzi să se deschidă traficul auto pe Drumul Cotei, dar și crearea unui segment de drum cu sens unic, de la intersecția strazilor Drum Nou Cota 1400 si Calea Codrului ( Hotel Ioana) până la Cabana Schiori. Prin aceste măsuri traficul va fi fluidizat pe durata Sarbatorilor iar numărul locurilor de parcare va crește.

De asemenea, toți operatorii pe cablu sunt obligați să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri și parapeți dar și să difuzeze, la fiecare 15 minute, mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse: distanțare și mască.

Ca măsură suplimentară se pregătește un Proiect de Hotărâre a Consilului Local Sinaia prin care forțele de ordine să aiba posibilitatea de a aplica sancțiuni acelora care nu respectă regulile de funcționare ale domeniului schiabil.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ciorna-autounchi-disparut-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahova-sofer-beat-la-volan-un-politist-a-trag-focuri-de-arma-a-fost-prins-cateva-ore-mai-tarziu/

Pentru mai multe ştiri, vititaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor