logo
RNTV Live

PE DRUMUL LUI BACHUS

Daniel

Consiliul Județean Prahova are în lucru un nou proiect destinat celor pasionaţi de plimbări cu bicicleta prin zone pitoreşti şi încărcate de simboluri naţionale. Vorbim despre ”Drumul lui Bachus”, o zonă cunoscută in primul rând pentru podgorii,  acolo unde vor fi  înființate noi  piste de biciclete.

Turismul viticol în podgoriile autohtone prahovene, o noţiune până nu de mult străină pentru români, începe să devină o alternativă a vacanţelor târzii de toamnă și nu numai.  Astfel, cramele, conacele și  bisericile din zonă, concentrate pe distanţa a doar 60 de kilometri de drum printre vii, reprezintă în ultima perioadă pentru mulți turiști o adevărată oază de relaxare.

Mai nou, conducerea Consiliului Județean Prahova va demara un proiect destinat celor pasionaţi de plimbări cu bicicleta.

Crearea de piste de biciclete vine în completarea vine în completarea proiectului prin care a fost constituită “Asociația pentru Dezvoltare intercomunitară Ținutul Vinului ” din care fac parte aproximativ 20 de localități prahovene.

Lucrările în ceea ce privește amenajarea pistelor de biciclete ar urma să fie demarate în primăvara anului viitor, iar finanțarea se va face  prin PNRR.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor