Dosarul vaccinurilor COVID. REPER susține pe Ioana Mihăilă și indică spre Comisia Europeană: “Justiția trebuie să își facă treaba și să investigheze”

ioana_mihaila
Theo Tănăsescu

Copreședintele partidului REPER, Ramona Strugariu, a declarat vineri, în legătură cu ancheta DNA privind achizițiile de vaccin anti-COVID, că justiția trebuie să își facă treaba și să investigheze. Ea a subliniat că Ioana Mihăilă este un profesionist integru, având încredere că aceasta va pune la dispoziția autorităților de aplicare a legii toate informațiile necesare pentru clarificarea acestui dosar.

“Justiţia trebuie să îşi facă treaba şi să investigheze. Nu există nicio urmă de îndoială aici, este valabil pentru orice individ al unui stat, fie el demnitar sau cetăţean simplu, legea se aplică la fel pentru toţi. Ioana Mihăilă este un om profesionist şi integru. Aşa o cunosc, aşa am lucrat împreună. Am toată încrederea că va pune la dispoziţia autorităţilor de aplicare a legii toate informaţiile pentru clarificarea acestui dosar”, a spus Ramona Strugariu, într-un comunicat oficial.

”Ce este important de ştiut e că nici preţul, nici cantitatea şi nici furnizorii pentru vaccinurile anti-COVID nu fuseseră stabilite de miniştrii sănătăţii din guvernul Cîţu, nici de Ioana Mihăilă şi nici de Vlad Voiculescu. Toate fuseseră decise de Comisia Europeană, în numele tuturor statelor membre, pe baza unor estimări preliminare, într-un context de criză fără precedent şi într-un efort transnaţional uriaş, contra cronometru, pentru a salva milioane de vieţi. Nu ştiam care va fi vaccinul câştigător. Comisia Europeană însăşi a comandat de 10 ori mai multe doze decât populaţia UE, peste 4 miliarde de vaccinuri, pentru a securiza stocuri şi a se asigura că avem suficient la dispoziţie dintre cele care se dovedesc eficiente”, mai afirmă copreşedintele REPER.

Strugariu arată că ”lupta pentru viaţă presupune astfel de decizii, care nu au fost uşor de luat, dar au fost salvate milioane de vieţi, iar ele nu au preţ”.

”Dacă vă uitaţi pe cantităţile achiziţionate pentru România, veţi vedea că ele înseamnă vaccin (2 doze) şi rapel pentru o populaţie estimată vaccinabilă pe o perioadă suficient de lungă de timp. Nu ştiam cât va dura şi când se va termina. Sunt oameni care au făcut şi 4 doze de vaccin, iar ţintele de vaccinare erau ambiţioase la nivel european. În multe state membre au fost atinse. La momentul la care Ioana Mihăilă era ministru al sănătăţii, în România rata de vaccinare era de până la 100.000 de doze pe zi. Iar vaccinul de la Pfizer îşi dovedise eficacitatea în lupta contra virusului. Suntem alături de Ioana. Avem convingerea că se va face dreptate şi avem încredere în justiţie”, a încheiat copreşedinta şi eurodeputata REPER, Ramona Strugariu.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor