logo
RNTV Live

PATURI MAI PUȚINE DIN CAUZA LUCRĂRILOR

Daniel

Doar cinci paturi la singura secție de pediatrie pentru pacienții cu COVID 19, în Prahova. Este vorba despre Spitalul Municipal Câmpina. S-a ajuns în această situație în urma unor lucrări ample care se desfășoară, pe fonduri europene, în această unitate sanitară. De altfel, azi nu era internat niciun copil testat pozitiv la coronavirus.

O ușă din plastic separă, în secția Pediatrie a Spitalului Municipal Câmpina, salonul dedicat pacienților care au nevoie de îngrijiri speciale după ce au fost testați pozitiv cu COVID 19. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Prahova, un singur caz internat a fost înregistrat anul acesta, însă este vorba de un copil care a fost internat la finele anului trecut și externat de curând.

Doar cinci paturi le mai sunt dedicate copiilor cu COVID 19, la Câmpina.

Un ordin al ministrului sănătății prevede ca, de la începutul acestui an, fiecare unitate sanitară să aloce 5% din totatul de paturi pacienților cu COVID 19. De altfel, potrivit legii, Casa de Asigurări de Sănătate Prahova decontează unităților sanitare doar serviciile prestate. Ceea ce înseamnă că spitalele primesc bani doar pentru pacienții internați.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor