logo
RNTV Live

În patru localități din județ a început campania electorală

vot
rnews

A început campania electorală pentru alegerile parțiale din 11 iunie. Ea se va încheia peste două săptămâni, în 10 iunie, la ora 7.00, urmând ca pe 11 iunie, cetățenii din localitățile unde se desfășoară anticipate să meargă la vot.

La nivel de Prahova, alegerile parțiale se desfășoară în patru localități. Este vorba despre orașele Bușteni și Băicoi și comunele Călugăreni și Dumbrava. În toate aceste patru localități vor exista 25 de secții de votare, la urne fiind așteptați, potrivit registrului electoral, 3510 alegători la Dumbrava, 8.454 de alegători la Bușteni, 16.069 alegători la Băicoi și 967 de alegători la Călugăreni.

În aceste localități au loc alegeri parțiale fiindcă în cele două comune foștii edili au decedat, la Băicoi primarul a fost suspendat din funcție, iar la Bușteni, Emanoil Savin, fostul primar a fost ales senator.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, în campania electorală, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să-şi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă.

În timpul campaniei electorale se asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare, pentru a se întâlni cu alegătorii. Spaţiile pot fi amplasate la sediul primăriei, în şcoli, universităţi, case de cultură, cămine culturale şi cinematografe şi se asigură pe bază de înţelegere cu privire la cheltuielile de întreţinere. Este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor