logo
RNTV Live

Pasajul Olteniței se deschide astăzi! Timpul pierdut în trafic va lua sfârșit pe Centura București

Pasajul-Oltenitei-1
Constantin Corina

După nouă luni de întârziere, Pasajul Olteniţei(cel mai mare de pe Centura Bucureşti) s-a deschis astăzi. Șoferii vor putea circula în orice direcţie, deoarece pasajul de tip giratoriu suspendat reconfigurează intersecţia dintre centura Bucureştiului și şoseaua spre Olteniţa, relarează Observator.

“Circulația se deschide astăzi pe Pasajul Oltenița începând cu ora 10.00! Legătura dintre București și PopeștiLeordeni nu va mai intersecta la nivel Centura Capitalei, iar traseul va fi astfel mai sigur și mai confortabil pentru cei care tranzitează zona. Pasajul Oltenița este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei și are o formă ovoidală spre deosebire de pasajele giratorii de la Domnești și Berceni (care au formă rotundă). 

Cu o lungime de 3,69 km acest pasaj, construit în zona localității Popești Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 și A1) dar și între șoseaua Olteniței (București) și DN4 (județul Ilfov). Pasajul Oltenița este cel de al treilea obiectiv pe care l-am deschis până acum circulației care traversează Centura Capitalei, după pasajul Mogoșoaia deschis în septembrie 2021 și pasajul Domnești, deschis în noiembrie 2022. În scurt timp urmează să fie deschis și Pasajul Berceni, proiect care va îmbunătăți și mai mult siguranța și confortul circulației rutiere din sudul Bucureștiului”, a transmis CNAIR pe pagina de Facebook.

Pasajul Olteniţei a fost construit de o firma italiana fiind al treilea de pe șoseaua ocolitoare a Capitalei deschis circulației în ultimii doi ani. De asemenea, vor fi deschişi pentru trafic și 3,6 kilometri din șoseaua ocolitoare, unde au fost lucrări de lărgire la patru benzi.

Sursa: observatornews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor