logo
RNTV Live

Parisul va interzice plasticul de unică folosință la Jocurile Olimpice din 2024

2023-04-26T144356Z_946876746_RC2NTZ9C7TJ0_RTRMADP_3_OLYMPICS-2024-PROTESTS
Constantin Corina

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat vineri că orașul intenționează să interzică plasticul de unică folosință atunci când va organiza Jocurile Olimpice din 2024, ca parte a eforturilor de a aborda criza globală a poluării cu plastic, conform Reuters.

„Am decis să facem Jocurile Olimpice primul eveniment major fără plastic de unică folosință”, a declarat Hidalgo într-o conferință de presă la o sesiune a Forumului Internațional al Primarilor împotriva Poluării Plastice.

„Plasticul (deșeurile) rămâne o problemă globală majoră: în fiecare an, 14.000 de mamifere și 1,4 milioane de păsări marine sunt ucise din cauza ingerării deșeurilor de plastic”, a declarat biroul lui Hidalgo într-un comunicat care anunță interzicerea plasticului de unică folosință la Jocurile Olimpice.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au spus că doresc să reducă la jumătate amprenta de carbon în comparație cu Jocurile de vară anterioare de la Rio în 2016 și Londra în 2012. Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul trecut au avut loc cu ușile închise din cauza pandemiei de COVID.

Programul ONU pentru Mediu a emis un raport pe 16 mai în care spunea că țările ar putea reduce poluarea cu plastic cu 80% până în 2040 folosind tehnologiile existente și făcând schimbări majore de politică.

De asemenea, UNEP și-a finalizat analiza opțiunilor de politică pentru a aborda criza cu două săptămâni înainte ca țările să se întrunească la Paris pentru a lansa o a doua rundă de negocieri pentru a elabora un tratat global care să vizeze eliminarea deșeurilor de plastic.

Sursa: reuters.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor