Directorul general al Centralei Nucleare Zaporojie a fost reținut de ruși

cel mai verde complex reziential

Răpirea lui Ihor Muraşov a fost anunţată, sâmbătă dimineaţă. Se presupune că a fost reținut de o patrulă rusă, în timp ce se întorcea de la stația din Enerhodar. Ocupanții ruşi i-au oprit mașina, l-au reținut, l-au legat la ochi și l-au dus într-o direcție necunoscută. Vestea alarmantă a fost dată de către Petro Korin, şeful companiei de stat care gestionează centralele nucleare ucrainene (Energoatom).

„Directorul general al Centralei Nucleare Zaporijjia este o persoană autorizată – acesta poartă responsabilitatea principală și exclusivă pentru siguranța nucleară și radioactivitatea de la centrală. Reținerea sa creează un pericol pentru funcționarea celei mai mari centrale nucleare din Europa” – a declarat Kotin, cerând eliberarea imediată a directorului și readucerea acestuia la centrala nucleară.

cel mai verde complex reziential

„Adresez un apel separat către directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, şi către șeful Asociaţiei Mondiale a Operatorilor Nucleari, Tom Mitchell, solicitându-le să folosească toate măsurile posibile pentru a-l elibera de urgență pe Ihor Muraşov din captivitatea ocupanților ruși și a-l repune în funcţia sa oficială” – a adăugat Kotin.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Directorul centralei nucleare de la Zaporojie a fost arestat de către ruși – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here