logo
RNTV Live

Paradisul florilor şi al afacerilor dubioase s-a mutat în Capitală. Crizanteme cumpărate cu 310 lei firul

sursă foto B365
Mihai Constantinescu

Statul e mare barosan

Paradisul florilor şi al afacerilor dubioase s-a mutat în Capitală. Crizanteme cumpărate cu 310 lei firul.

Statul e mare barosan. Îşi permite să cumpere crizanteme cu 301 lei firul.  Șase foști șefi ai Administrației Domeniului Public din Sectorul 1 au fost acuzați de abuz în serviciu. Ancheta se poate extinde și la celelalte sectoare.

Se pare că cele şase persoane “preţuiesc” atât de mult florile şi aspectul spaţiilor publice încât nu s-au mai uitat la preţ atunci când au cumpărat flori obişnuite şi mobilier stradal.

Ar fi reuşit să de astfel o gaură uriaşă în buget.

Pentru un singur trandafir, de exemplu, care costă 5 lei şi 50 de bani, autorităţile au plătit 28 de lei, deci adaosul practicat a fost de peste 400 la sută. Şi nu e singurul exemplu: pentru o crizantemă ce costă 12 lei, statul a plătit 310 lei, deci iată un adaos de aproape 2500 la sută.

Procurorii DNA au intrat pe fir şi susţin că în Sectorul 1 al Capitalei, edilii ar fi plătit 600 de milioane de lei doar pentru flori, arbuşti şi întreţinerea spaţiilor verzi.

CITEŞTE CONTINUAREA AICI

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor