logo
RNTV Live

Papa Francisc, despre homosexualitate: „Dumnezeu îi iubește!”

papa-francisc-696×476
Ștefan Petre

Papa Francisc și liderii bisericilor protestante din Anglia și Scoția au transmis un mesaj puternic privind legile anti-homosexualitate. Declarațiile au fost făcute duminică, la finalul vizitei pe care liderii religioși au făcut-o în Sudanul de Sud, potrivit BBC.

Papa a spus că astfel de legi sunt „un păcat și o nedreptate”. El a adăugat că oamenii cu „tendințe homosexuale” sunt copii ai lui Dumnezeu și ar trebui să fie primiți de bisericile lor.

Papa Francisc și-a repetat punctul de vedere potrivit căruia Biserica Catolică nu poate permite căsătoria cuplurilor de același sex. Totuși, el a spus că susține așa-numita legislație privind uniunile civile și a subliniat că legile care interzic homosexualitatea sunt „o problemă care nu poate fi ignorată”.

El a mai declarat că 50 de țări incriminează persoanele LGBT „într-un fel sau altul”, iar aproximativ 10 au legi care prevăd pedeapsa cu moartea.

„Acest lucru nu este corect. Persoanele cu tendinţe homosexuale sunt copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu îi iubeşte. Dumnezeu îi însoţeşte… Condamnarea unei astfel de persoane este un păcat”, a declarat Papa.

Alături de Papa Francisc s-au situat Arhiepiscopul de Canterbury şi de moderatorul Bisericii Scoţiei. Arhiepiscopul Justin Welby şi Iain Greenshields au călătorit și ei împreună cu Papa în Sudanul de Sud, pentru a face un apel la pace în ţara devastată de război.

Sursă: Mediafax

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor