logo
RNTV Live

Pandemia de coronavirus împinge SJU Ploieşti spre colaps. Au fost luate măsuri urgente

spital judetean
Mihai Constantinescu

SJU Ploieşti spre colaps

SJU Ploieşti este aproape de colaps din cauza pandemiei de coronavirus. Concret, situaţia este generată de prezentările peste capacitatea de primire a pacienţilor suspecţi şi confirmati COVID-19.

Pentru a se rezolva această problemă, ieri, reprezentanţi ai MAI DSU au venit să discute aceste aspecte împreuna cu conducerea Spitalului Judeţean si UPU.

Măsuri

În urma întâlnirii au fost identificate mai multe soluţii pe termen scurt şi mediu. Iată care sunt acestea:

  • Creşterea capacităţii de testare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti prin achiziţionarea unui aparat PCR cu capacitate de 4 probe/ora (care se adauga la cel existent care poate analiza 1 probă/oră), fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judetean
  • S-a demarat procedura de achiziţie pentru o linie completă de testare PCR cu o capacitate de 96 probe pe ciclu de testare
  • Tot pentru mărirea capacitătţi de testare PCR, pentru echipamentul existent se va lucra în 2 ture la laboratorul central.
  • Se caută soluţii în continuare pentru suplimentarea personalului de specialitate în vederea asigurării permanenţei, deoarece în prezent permanenţa pentru testare este asigurată doar în UPU.
  • Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou spital pentru creşterea capacităţii de internare a pacienţilor COVID-19, a purtat discuţii şi a făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii în acest sens. Cu personalul existent la acest moment se poate mări capacitatea de internare pacienţi COVID cu 40 paturi, urmând ca prin suplimentare de personal medico-sanitar şi auxiliar să se poată ajunge la o capacitate de 70 paturi.
  • Direcţia de Sănătate Publică Prahovaa intreprins demersuri către CNCCI pentru identificarea de personal medico-sanitar, în vederea completării deficitului existent la SJU Ploiesti.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/situatia-cazurilor-active-confirmate-pozitiv-in-urma-testarii-sars-cov-2-in-prahova-3/?fbclid=IwAR1cSjxgJAV0rx2s76WN3dfkOriSbETRUVP5vg6xMI3RY_IPfGhJZSlLvJQ

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/de-astazi-se-redeschid-cafenelele-si-restaurantele-si-in-prahova-video/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor