logo
RNTV Live

Păcăleală tipic românească. Hering colorat, vândut drept somon

etichetele-matias-salmon-foto-ocean-fish-facebook
rnews

Scandalul peștelui colorat a ajuns la autorități.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, a fost sesizat că „un produs vândut sub denumirea de somon este în realitate hering colorat”.

Imediat instituţia a demarat o acţiune de control.

„Produsul reclamat era comercializat sub denumirea MATIAS SALMON, ambalat în caserole din material plastic, având o cantitate netă declarată de 200 de grame. Eticheta identificatoare a produsului evidenţia, la capitolul Ingrediente, 85% file hering marinat (file hering, sare, agent maturare somon, conservant: benzoat de sodiu) şi 15% ulei vegetal de floarea-soarelui. Coloraţia naturală a musculaturii heringului este alb-gălbuie, iar în urma procesului de preparare, prin utilizarea ingredientului denumit generic agent maturare somon, culoarea produsului finit devine roz-portocalie”, menţionează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un comunicat.

Firma care a păcălit astfel mii de români, a fost amendată cu 10.000 de lei.

În plus, ANPC a dispus scoaterea de la vânzare a 160 kg Matias Salmon, în valoare de 4.800 de lei.

Dar și oprirea definitivă de la utilizare a unui număr de 1.600 de bucăţi etichete (aflate în stoc) şi care se utilizau la etichetarea produsului menţionat.

Sc Ocean Fish SRL este firma amendată de către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, pentru că vindea FILE DE HERING marinat sub eticheta de SOMON în magazinele retailerului Mega Image.

In afară de eticheta pe care scria MATIAS SALMON, nici unul din ingredientele din caserolă nu avea vreo legătură cu somonul.

Sursa: gandul.info

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor