logo
RNTV Live

Ordonanța Militară nr. 3 nu afectează activitatea agricultorilor și comercianților de produse agroalimentare

sursă foto http://www.ceccarbusinessmagazine.ro/
Mihai Constantinescu

Ordonanța Militară nr. 3 nu afectează activitatea agricultorilor și comercianților de produse agroalimentare

Reprezentabţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale- Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Prahova. anunţă că activitatea agricultorilor și comercianților de produse agroalimentare nu este afectată de Ordonanţă militară nr.3

Astfel:

1.Sunt exceptate de la interdicția de circulație persoanele (producătorii agricoli) care se deplasează în scopul realizării activității agricole și cele care se deplasează pentru comercializarea produselor agroalimentare;

2.Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11,00 – 13,00, dacă aceștia se deplasează pentru realizarea de activități agricole.

În cazul în care sunt opriți de către reprezentanții instituțiilor abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor legale, producătorii agricoli trebuie să justifice unde merg. Verificarea motivului deplasării se face prezentând:

-fie o legitimație de serviciu sau o adeverință de la angajator;

-fie o declarație pe propria răspundere completată în prealabil în cazul persoanelor fizice autorizate, titularilor întreprinderilor individuale, membrilor înteprinderilor familiale și persoanelor care practică activități agricole. Declarația pe propria răspundere trebuie să fie completată în prealabil și să cuprindă informații esențiale: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

3.Administratorii piețelor agroalimentare au obligația de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători. Comercianții și producătorii agricoli aflați în piețele agroalimentare sunt obligați să adopte măsuri de protecție împotriva răspândirii virusului, respectiv să poarte mănuși și măști.

Ca urmare a celor prezentate, activitatea fermierilor din sectoarele vegetal, zootehnic, apicol și industrie alimentară continuă, respectându-se cu strictețe aceste reguli pentru a se reduce expunerea în fața acestui virus.

comunicat de presă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor