logo
RNTV Live

RCA obligatoriu pentru absolut toate maşinile. Rablele nu scapă!

RCA obligatoriu pentru rable
Mihai Constantinescu

RCA obligatoriu pentru absolut toate maşinile. Rablele nu scapă! Este decizia Curţii Europene de Justiţie (CJUE) care impune, de altfel, şi amenzi pentru cei care refuză să încheie poliţă RCA la maşinile cu care nu circulă.

Decizia, care a fost luată în urmă cu câteva zile, stabileşte ca toate vehiculele înmatriculate pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să aibă RCA până în momentul în care sunt radiate. Trebuie menţionat că CJUE exclude şi posibilitatea suspendării RCA, instrument prezent în legislaţia din România şi destul de des folosit în ultima perioadă.

Conform estimărilor, în jur de 2 milioane de vehicule, din 9,2 milioane cât erau înmatriculate la finalul lui 2020, sunt mai vechi de 20 de ani, multe dintre ele nemafiind folosite în trafic. CJUE consideră că ele prezintă totuşi riscuri şi trebuie să aibă RCA, conform hotnews.ro.

Cei care refuză să încheie o asigurare RCA, inclusiv la maşinile nefolosite, vor primi amenzi.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/viperele-pun-in-pericol-turistii/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/doua-persoane-au-murit-in-urma-producerii-accidentului-de-la-baicoi-update/?fbclid=IwAR3aqE5hxt4W9vBAV_UkaI00RFWPbPlYplfHys42LxAQ9MeuZRUt9NQwcqY

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor