logo
RNTV Live

Orașul Băicoi, la ceas de bilanț

primar Băicoi
Mihai Constantinescu

Orașul Băicoi, la ceas de bilanț.Edilul orașului Băicoi, Marius Constatin, a făcut bilanțul anului care tocma a trecuț și se declară mulțumit.

“Dragi baicoieni, anul 2022 a fost un an in care am reusit sa obtinem, cu finantare europeana, proiecte importante care au in vedere modernizarea orasului Baicoi.

“Dupa ce in septembrie am obtinut finantare pentru construirea Pasajului Rutier Suprateran peste DN1, valoare proiect 38 milioane lei, in luna decembrie au mai fost semnate inca 3 proiecte care au ca obiective: construire locuinte n-ZEB, sunt locuinte cu consum energetic scazut destinate tinerilor, construire piste pentru biciclete, digitalizare institutie primarie, digitalizare o unitate de invatamant, digitalizare oras prin achizitionarea de mobilier inteligent, valoare proiecte aproximativ 4 milioane euro.

Urmeaza sa semnam finantare pe bani europeni pentru urmatoarele proiecte: reabilitare blocuri Oras Baicoi, pe bani europeni vor fi reabilitate energetic toate blocurile fara a fi nevoie de cofinantare din partea proprietarilor, sosea de centura, reabilitare scoala Tufeni, extindere piste pentru biciclete,achizitie aparatura moderna Spital Orasenesc Baicoi,montare panouri fotovoltaice si pompe de caldura cladiri institutii Oras Baicoi, modernizare sediu primarie, construire sediu primarie.

Speram ca in acest an, Compania Nationala de Investitii sa inceapa lucrarile si la cele doua obiective aprobate, Construire Cresa 110 locuri si Construire Bazin Inot. La aceste proiecte europene se adauga si alte investitii care vor fi realizate din surse extrabugetare”, a spus primarul orașului Băicoi, Marius Constantin.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor