logo
RNTV Live

OMV Petrom finanțează ”Fondul Prahova pentru Educație” cu scopul a susține idei și proiecte în domeniul educațional

OMV Petrom finanțează ”Fondul Prahova pentru Educație”
Mihai Constantinescu

OMV Petrom finanțează ”Fondul Prahova pentru Educație” cu scopul a susține idei și proiecte în domeniul educațional

Fundația Comunitară Prahova lansează „Fondul Prahova pentru Educație”, un fond de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitara Prahova, finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Poerner România,      pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale,  unități de învățământ  sau instituții publice din județul Prahova. 

Pentru a atinge obiectivul programului, de a activa comunități în jurul unor inițiative de educație, finanțările vor fi acordate sub formă de granturi  pe baza unui concurs de proiecte.

OMV Petrom sprijină activitățile Fondului cu 1.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile este de 850.000 lei, la care se adaugă suma 30.000 lei prin contribuția Poerner Romania, partener de business OMV Petrom. Scopul fondului este de a finanța anul acesta între 7 și maxim 10 proiecte medii și mari educaționale din județul Prahova, proiecte ce transformă comunitatea și oferă un mediu propice dezvoltării copiilor. Primul apel de proiecte are loc în perioada 26 mai – 26 iunie 2022.

Adrian Nicolaescu, Director Optimizare Lanț Valoric Est OMV Petrom: „Educația este unul dintre domeniile în care trebuie să investim în mod constant pentru că astfel investim în viitorul nostru. Fondul Prahova pentru Educație este o astfel de investiție în prezent pentru viitor. Prin acest parteneriat ne-am propus să activăm membrii comunității astfel încât să contribuim împreună la îmbunătățirea sistemului educațional local. Totodată, prin intermediul Fundației Comunitare Prahova susținem dezvoltarea ONG-urilor locale în vederea implementării de proiecte sustenabile.

Le urăm succes tuturor aplicanților și sperăm ca proiectele câștigătoare să aibă un impact semnificativ în comunitățile locale.”

Isabela Alexe, Director executiv Fundația Comunitară Prahova: „De 9 ani suntem martori implicați ai dezvoltării comunitare, am văzut schimbări concrete atunci când oamenii cu inițiativă pun împreună idei și fapte. Susținerea educației este una dintre direcțiile principale de activitate ale Fundației Comunitare Prahova. Pentru a ne atinge obiectivele ambițioase este nevoie de mulți ani de lucru și colaborare între principalii actori locali: companii puternice, autorități locale implicate, Inspectoratul Școlar Județean și societatea civilă. Apreciem implicarea și mulțumim pentru colaborare Prefecturii Prahova, Consiliului Județean Prahova, Primăriei Municipiului Ploiești, Inspectoratului Școlar Județean Prahova.”

Fondul Prahova pentru educație este un pas important în această direcție, prin care ne asumăm colaborarea pentru educația și viitorul copiilor noștri, cât și pentru educația comunității în care trăim.

„Fondul Prahova pentru Educație” și-a propus să susțină proiectele care pun accent pe dezvoltarea infrastructurii școlare de bază, infrastructură digitală, STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) sau sportivă și au ca scop dezvoltarea abilităților copiilor, tinerilor, adulților și a grupurilor vulnerabile.

Această inițiativă are la bază concluziile analizei desfășurată in perioada februarie – martie 2022 printr-o consultare a comunității locale, care și-a propus identificarea nevoilor cu privire la sistemul educațional din judetul Prahova.  Mai multe detalii aici.

Detalii despre Fondul de finanțare, ghidul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe http://www.prahovapentrueducatie.ro/și pe site-ul Fundației Comunitare Prahova și pe pagina de Facebook a Fondului.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a peste 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Acțiunile OMV Petrom sunt tranzacționate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deținute de persoane fizice și juridice.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2021. În aceeași perioadă, compania a investit circa 17 miliarde euro. 

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

Despre Fundația Comunitară Prahova

Fundația Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

În cei 9 ani de activitate am susținut 185 de proiecte județene și 18 burse, am implementat 16 proiecte comunitare și am ajutat 17 cazuri medicale cu suma totala de 2.195.610 lei împreună cu 85 de companii și fundații naționale și 1000 de donatori individuali.

Pentru mai multe detalii, accesați.  www.fundatiacomunitaraprahova.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor