logo
RNTV Live

Olanda completează grupa României în preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019

baschet China 2019
Cristian Anghelescu

Olanda completează grupa României în preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019

Olanda va fi adversarul României în campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Batavii au câștigat grupa din pre-calificările  ce au avut loc în perioada 2-19 august anul curent.

Tragerea la sorți a celor opt echipe care și-au asigurat prezența din precalificări pe tabloul principal al primei faze a grupelor din preliminariile FIBA Basketball World Cup 2019 a avut loc ieri, la Munchen (Germania). Astfel, configurația completă a grupei României este următoarea: Italia, Olanda, Croația și România.

Programul echipei României

Reprezentativa României va avea următorul program în cadrul primei faze în campania de calificare la evenimentul amintit:

Italia vs România – 23 noiembrie 2017 (joi)

România vs Olanda – 26 noiembrie 2017 (duminică)

Croația vs România – 23 februarie 2018 (vineri)

România vs Italia – 26 februarie 2018 (luni)

Olanda vs România – 28 iunie 2018 (joi)

România vs Croația – 1 iulie 2018 (duminică)

Primele trei clasate din această grupă se califică pentru faza a 2-a a calificărilor.

Din toamna acestui an, FIBA introduce sistemul cu jocuri de calificare ale echipelor naționale în timpul sezonului competițional. Vor fi șase astfel de ferestre în cadrul campaniei de calificare pentru turneul final din anul 2019: trei în prima fază, respectiv trei în faza a 2-a (dacă tricolorii vor ajunge acolo).

Componența completă a grupelor din prima fază a preliminariilor în zona Europa

Grupa A – Spania, Slovenia, Muntenegru, Belarus.

Grupa B – Letonia, Turcia, Ucraina, Suedia.

Grupa C – Lituania, Ungaria, Polonia, Kosovo.

Grupa D – Italia, Croația, România, Olanda.

Grupa E – Franța, Rusia, Belgia, Bosnia-Herțegovina.

Grupa F – Cehia, Finlanda, Islanda, Bulgaria.

Grupa G – Serbia, Georgia, Germania, Austria.

Grupa H – Grecia, Israel, Marea Britanie, Estonia.

Faza a 2-a va cuprinde 24 de echipe. Se vor forma patru grupe de câte șase echipe fiecare. Rezultatele obținute în compania echipelor calificate din prima fază grupelor se păstrează și în faza secundă. Astfel, se va juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, în compania celor trei echipe venite din altă grupă. Primele trei clasate în fiecare din cele ptru grupe se califică la turneul final.

Sistemul de desfășurare al calificărilor pentru zona Europa

În prima fază participă 32 echipe (cele 24 de la EuroBasket 2017 și opt câștigătoare ale precalificărilor). Ele vor fi repartizate în opt grupe de câte patru fiecare. Se joacă în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă. Primele trei clasate în fiecare din cele opt grupe se califică pentru faza a 2-a.

Faza a 2-a va cuprinde 24 de echipe. Se vor forma patru grupe de câte șase echipe fiecare. Rezultatele obținute în compania echipelor calificate din prima fază grupelor se păstrează și în faza a 2-a. Apoi se va juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, în compania celor trei echipe venite din altă grupă. Primele trei clasate în fiecare din cele ptru grupe se califică la turneul final.

Componența grupelor fazei a 2-a

Primele trei din Grupa A și primele trei din Grupa B formează Grupa I.

Primele trei din Grupa C și primele trei din Grupa D formează Grupa J.

Primele trei din Grupa E și primele trei din Grupa F formează Grupa K.

Primele trei din Grupa G și primele trei din Grupa H formează Grupa L.

Așadar, Europa va beneficia de 12 locuri la următoarea ediție a FIBA Basketball World Cup. Asia și Americas vor avea câte 7 echipe fiecare, Arica va avea 5, cărora li se adaugă țara gazdă, China.

sursa: 24secunde.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor