logo
RNTV Live

Ofiţeri BCCO Ploieşti, protectori ai mai multor grupări de criminalitate organizată. Ce primeau la schimb?

Saghel
Mihai Constantinescu

Ofiţeri BCCO Ploieşti, mână în mână cu unii lideri a mai multor grupări infracţionale deosebit de periculoase

Ofiţeri BCCO Ploieşti, protectori ai mai multor grupări de criminalitate organizată. În urma unei astfel de înţelegeri, sediul BCCO a fost dotat cu birouri si canapele. Sponsorizarea a fost făcută de liderul  unei grupări de traficanți de substanțe psihotrope și halucinogene.

Pe lista ofiţerilor care a avut înţelegeri cu lideri de grupări infracţionale este şi comisarul șef Constantin Furtună, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești (BCCO). După ce şeful Serviciului Combaterea Terorismului și Spălării Banilor, Emanuel Saghel a fost arestat de către DNA Ploieşti, s-a grăbit să se pensioneze. Furtună apare menționat într-un raport informativ suspect că proteja grupări infracționale care acționau în raza de competență a BCCO. În schimbul protecţiei, liderul unei grupări de traficanți de substanțe psihotrope și halucinogene a sponsorizat sediul BCCO cu birouri și canapele, notează ziarulincomod.ro.

În raporate apare şi Laurențiu Manasieru, patronul firmei Don International Impex, firmă care apare menționată în actele dosarului DNA 150/P/2014 ca fiind controlată în fapt de Emanuel Saghel.

Protecţie ca între rude

De protecţie a beneficiat şi nașul polițiștilor Emanuel Saghel și Adrian Rădulescu. Naşul nu este nimeni altul decât omul de afaceri Gabriel Crângașu. Adrian Rădulescu, fost adjunct al șefului Poliției Prahova, a ajuns în atenţia oamenilor legii pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția. A fost trimis în judecată de DNA pentru cercetare abuzivă în formă continuată și cercetat penal într-un alt dosar DNA, alături de Emanuel Saghel și Constantin Ispas.

Crângașu era bun prieten cu doi lideri ai unor grupări extrem de puternice care se ocupa de lonare de carduri, înșelăciuni electronice. În urmă cu 7 ani, gruparea condusă de apropiaţii lui Crăngaşu a fost anihilată de DIICOT. De la acțiune atât Saghel cât și Furtună au fost excluși tocmai din considerentele anterior menționate.

De protecţia a beneficiat şi o grupare specializată în trafic de droguri și trafic de persoane, din Mizil.

Ofițerii Emanuel Saghel și Rădulescu l-au spijinit pe Gabriel Crângașu în 2002 pentru câștigarea unei licitații la Complexul Ștrand Bucov. Ulterior afaceristul a devenit nașul de cununie al celor doi polițiști.

În octombrie 2006 soția lui Rădulescu Adrian și soția lui Gabriel Crângașu au devenit asociate. Societatea VIRGAZ COM avea ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate.
Această ultimă informație a fost verificată. Cele două persoane menționate în raport sunt asociate în această firmă, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, mai notează suesa menţionată

sursa Ziarulincomod.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor