logo
RNTV Live

Obictive “îndrăznețe” pentru olimpicii României!

covaliu mihai
Cristian Anghelescu

Obictive “îndrăznețe” pentru olimpicii României!

România va fi reprezentată de 25 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, întreaga delegaţie numărând 50 de persoane, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR),.

Cele şapte discipline la care vor concura sportivii români sunt: schi alpin – 3 sportivi, schi fond – 3 sportivi, biatlon – 6 sportivi, sărituri cu schiurile – 1 sportiv, bob – 6 sportivi (bob 2 persoane şi bob 4 persoane), sanie – 5 sportivi (sanie 2 persoane şi sanie individual) şi skeleton – 1 sportiv.

Declarația lui Covaliu

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv, Mihai Covaliu, a declarat pentru agenția Agerpres că delegația va avea 50 de persoane dintre care 25 vor fi sportivi. Iar obiectivul României la aceste Jocuri Olimpice de iarnă din Coreea de Sud va fi depăşirea recordurilor personale ale sportivilor!

“Noi am estimat încă de la început că vom avea un lot format din 25-30 de sportivi. Au fost în cele din urmă 25. Este bine, delegaţia va avea 50 de persoane şi a fost aprobată de Comitetul Executiv. Oricum, lista sportivilor noştri mai poate fi completată cu 2 sportivi. Pentru că mai pot apărea surprize dacă o altă ţară renunţă la participare şi România are sportivi pe un loc eligibil. Este vorba despre bob 2 persoane la feminin. Aşa că am putea avea în final 27 de sportivi, acum nu ne rămâne decât să aşteptăm. Sportivii vor pleca în trei tranşe, pe 31 ianuarie, 1 şi 2 februarie, depinde de intrarea în concurs a fiecăruia. Iar obiectivul lor la Jocurile Olimpice este să-şi depăşească fiecare cea mai bună performanţă din carieră”, a declarat Mihai Covaliu.

Lotul României va fi prezentat oficial în cadrul unui eveniment programat la 31 ianuarie, la Izvorani. Jocurile Olimpice de iarnă 2018 se vor desfăşura în Coreea de Sud, la PyeongChang, în perioada 9-25 februarie.

sursa: agerpres

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor