logo
RNTV Live

O statuie care îl reprezintă pe Regele Mihai I în mărime naturală, dezvelită la Sinaia/ VIDEO

Mihai Constantinescu

O statuie care îl reprezintă pe Regele Mihai I în mărime naturală, dezvelită la Sinaia

O statuie care îl reprezintă pe Regele Mihai I în mărime naturală şi ăn uniformă de mareşal al Armatei Române a fost expusă, luni, la Sinaia. Momentul a marcat împlinirea a 100 de ani de la nasterea suveranului. Monumentul a fost dezvelit de Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei, împreună cu primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea. La eveniment au participat invitati de seama, între care fostul preşdinte al României Emil Constantinescu, ambasadori, parlamentari sş reprezentanţi ai Guvernului.

Primii care au sosit la eveniment au fost membri familiei regale, Alteta Sa Regala, Margareta, Custodele Coroanei, însoţită de principele Radu Duda, şi cele trei principese, Elena, Sofia si Maria.

Statuia Regelui Mihai este amplasata pe esplanada „George Enescu” de pe Bulevardul Carol I, care traverseaza staţiunea Sinaia.

„Ne aflăm într-un moment istoric. (…) Sinaia a dat României ultimul Rege. Majestatea Sa a rămas pentru români ultimul simbol al independenţei şi unităţii. Cu toţii l-am urmat în tăcere şi i-am ascultat mesajele menite a ne da credinţa într-o ţară mai bună. Chiar şi astăzi vorbele sale, alături de faptele sale ne sunt călăuze în labirintul imaturităţii politice şi a lipsei de asumare”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Cine este autorul monumentului?

Autorul monumentului a fost ales in urma unui concurs international de sculptura. Acesta s-a desfăşurat la finalul anului trecut. La concurs s-au inscris 33 de artisti plastici, iar comisia de selectie l-a desemnat castigător pe artistul Bogdan Ioan. La eveniment au participat fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, ambasadori, parlamentari si reprezentanti ai Guvernului. Mesajul presedintelui Klaus Iohannis a fost transmis prin intermediul unuia dintre consilierii acestuia.

Orasul Sinaia a suportat costurile de productie ale statuii din bronz si a soclului din piatră naturala Vratsa, cu o valoare de peste 440.000 lei.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/se-ridica-restrictiile-pe-dn1/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/restrictii-dure-de-astazi…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/familii-din-prahova-terorizate…/

Pentru mai multe şţiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor