logo
RNTV Live

O societate din subordinea Primăriei Ploiești are datorii de peste 2,5 milioane de euro

casa alba ploiesti
rnews

În curtea Primăriei Ploiești se întâmplă lucruri ciudate! Din nefericire, nu doar ciudate…ci și în detrimentul ploieștenilor. Astăzi a avut loc la sediul Societății Transport Călători Expres Ploiești, o ședință a consiliului de administrație în care s-a cerut intrarea în insolvență a societății. Și asta pentru că piatra de moară care se numește TCE, piatră prinsă de piciorul municipalității și o gaură neagră pentru bugetul local, a acumulat datorii peste datorii. În acest moment, TCE are de dat către bugetul consolidat de stat – 5.400.000 de lei, către furnizori – 4.859.347 lei, către bugetul local – 300.000 de lei, iar către CAR (rețineri) – 781.000 lei.

Așadar, cu o datorie ce  a ajuns la 11.400.000 de lei, o parte dintre membrii consiliului de administrație au cerut intrarea în insolvență a societății. Lucru care nu s-a și aprobat. Prezent la ședință, primarul Adrian Dobre, a promis că va căuta soluții pentru redresarea societății. Deși aceste soluții nu se știu încă, se pare că tot ploieștenii vor scoate bani din buzunar. S-a avansat ideea de a se majora tariful abonamentului de transport. Rămâne de văzut dacă se va ajunge până acolo.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor