logo
RNTV Live

O Primărie din Prahova a alocat sume colosale pentru îndepărtarea zăpezii de pe tufe/ VIDEO

Mihai Constantinescu

O Primărie din Prahova a alocat sume colosale pentru îndepărtarea zăpezii de pe tufe

 Primăria Brazi, din Prahova, a plătit din bani publici o firmă să scuture de zăpadă gardul viu din localitate. Numai că, pentru că nu a nins anul trecut, serviciul a fost facturat ilegal. Primarul recunoaște că a plătit aproape 9000 de lei pentru ceva ce nu s-a întâmplat. Și Camera de Conturi a constatat nereguli în plățile effectuate de primărie, așa că cerut recuperarea sumei.

O Primărie din Prahova a alocat sume colosale pentru îndepărtarea zăpezii de pe tufe

Un control al Camerei de Conturi Prahova efectuat la Primăria Brazi din județul Prahova,  a scos la iveală mai multe plăți nejustificate. Printre acestea se numără plantare de pomi ornamentali, dar și ”lucrări de deszăpezire gard viu” în cadrul unui contract încheiat cu o firmă abonată la bani publici. Auditorii au constata că au fost efectuate mai multe plăți considerate nejustificate printre care și aproape 9000 de lei pentru lucrări de deszăpezire a gardului viu.

Primarul susține că a fost o greșeală din partea lui că a făcut plățile. Mai ales că iarna trecută nu a nins în localitate, iar serviciul nu a fost prestart.

Administratorul firmei nu a fost de găsit pentru a explica situația, în schimb, un angajat a povestit cum se efectuează această operațiune.

Și localnicii sunt surprinși pe ce se duc banii publici.

Nu este singura cheltuială inedită făcută de primăria comunei prahovene. Recent a plătit o sumă frumușică unei societăți care să îndepărteze cârtițele de pe un teren de sport.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor