logo
RNTV Live

O nouă modalitate de înselăciune: METODA COVID/ VIDEO

Theo Tănăsescu

O nouă modalitate de înselăciune: METODA COVID. Recent, în municipiul București, a fost organizat un flagrant delict pentru prinderea a trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

METODA COVID

În fapt, trei bărbați din județul Constanța, sunt bănuiți că la data de 01 martie 2022, prin inducerea în eroare, ar fi contactat telefonic o femeie de 70 de ani, din municipiul Craiova, pe care ar fi încercat să o determine să le înmâneze suma de 10.000 de lei, sub pretextul asigurării tratamentului fiicei sale, infectată cu Sars Cov 2 și aflată în stare gravă la un spital din Craiova, potrivit Poliţia Română.

Întrucât femeia a avut dubii cu privire la cele solicitate de bărbați, aceasta a refuzat să le înmâneze banii. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

 În cursul aceleiași zile, bărbații ar fi contactat telefonic un bărbat, de 84 de ani, tot din municipiul Craiova, căruia i-ar fi prezentat o situație nereală și de la care ar fi primit suma de 60.000 de lei și 60.000 de euro. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Flagrant

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii Secției nr.5 Poliție Craiova, sub directa coordonare a procurorului de caz, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul  Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a fost organizat un flagrant delict, în municipiul București. Pentru prinderea bărbaților a fost folosit și armamentul din dotare, aceștia executând foc în plan vertical.

Cei trei bărbați au fost conduși la sediul Secției nr.5 Poliție Craiova pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

La activitățile desfășurate au participat și polițiști ai Secției nr.1 Poliție Craiova.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/gazul-rusesc-se-achita-in-ruble…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor