logo
RNTV Live

O nouă creșă va fi construită în Ploiești cu fonduri UE

primaria ploiesti
Dumitrescu Vlad

Primăria Ploieşti anunță că va primi fonduri europene pentru a construi o creşă nouă, în cartierul 9 Mai. Contractul de finanţare a fost semnat joi de administratorul public al municipiului, Simona Albu.

Noua creşă urmează să fie construită pe Aleea Strunga, în cartierul 9 Mai, lângă Şcoala “I.A. Bassarabescu”. Proiectul, în valoare de aproape 12 milioane de lei, va fi realizat cu fonduri europene, printr-un program derulat de Ministerul Dezvoltării în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă transmis joi.

“În cursul acestei zile, administratorul public al orașului, Simona Albu, a semnat, cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții și ai Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (M.D.L.P.A.) contractul de finanțare pentru construirea și dotarea unei creșe noi, în municipiul nostru, pe Aleea Strunga nr. 2B. Valoarea totală a proiectului «CONSTRUIRE ȘI DOTARE CREȘĂ ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI, ALEEA STRUNGA» este de 11.886.810,72 lei, iar finanțarea acestui obiectiv de investiții va fi asigurată de către M.D.L.P.A. în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, componenta C15 – Educație. Perioada de implementare a acestui proiect este de 38 de luni de la data semnării contractului de finanțare”, a anunţat Primăria Ploieşti, în comunicatul de presă transmis joi.

În aceeaşi zi, administraţia locală a semnat şi un contract de finanţare tot din fonduri europene, dar prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru construirea unei săli de sport la Şcoala “Candiano Popescu”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor