logo
RNTV Live

O nouă campanie de donare de sânge sub egida Crucii Roşii

sânge
rnews

În intervalul  16- 31 mai se desfăşoară o nouă campanie de donare de sânge, în mai multe localităţi din ţară printre care şi Ploieşti. La nivel de judeţ, acţiunea are loc sub egida Crucii Roşii în parteneriat cu Centrul Judeţean de Transfuzie Suanguină.

Pe 29 mai, atunci când este programată campania la Ploieşti, voluntarii Crucea Rosie vor însoţi echipajele de panotaj mobil pe trasee prestabilite şi agreate împreună cu Filialele Locale ale CRR.

Cu ocazia unor scurte staţionări (10-15 minute) în puncte de interes aglomerate (staţii de autobuz, proximitatea centrelor comerciale, pieţelor, parcurilor etc.), voluntarii Crucea Roşie vor invita trecătorii să meargă să doneze şi vor distribui flyere informative.

Pentru a putea dona sânge trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

  • să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
  • să fii cetățean român sau rezident în România
  • să ai greutatea >/= 50 kg.
  • să ai tensiunea arterială sistolică între 10 şi 18 mmHg
  • să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni
  • să nu fii în evidență cu diverse afecțiuni în tratament (diabet, boli cardio-vasculare, hematologice, renale, infecțioase sau parazitare, reumatologice, neurologice, alergii etc.)
  • să nu ai predispoziție la sângerare prelungită în caz de leziuni

Deficitul de sânge este, ca şi în alte judeţe, unul extrem de mare, scopul acestei campanii fiind acela de a-i face pe oameni să conştientizeze faptul că printr-un astfel de act, cel al donării de sânge,pot ajuta la salvarea unei vieţi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor