logo
RNTV Live

O localitate din Prahova se reinventează de la an la an. De la cea mai importantă vărărie, la zonă de relaxare ca pe vremea bunicilor

amna-magureni-1
Mihai Constantinescu

O localitate din Prahova se reinventează de la an la an. De la cea mai importantă vărărie, la zonă de relaxare ca pe vremea bunicilor.

O vorbă veche spune că “omul sfințește locul”. Acest lucru se poate spune și despre frumoasa comuă Măgureni. Oamenii locului schimbă fată localitătii și o aduc în atenția turiștilor într-un stil aparte ce se concretizează în altfel de turism.

De la cea mai importantă vărărie, la zonă de relaxare ca pe vremea bunicilor

În trecut, localitatea era cunoscută pentru vărăriile ei, adică acele cuptoare de ars calcarul pentru obținerea varului. Meșteșugul a dispărut în timp, lumea modernă dezvoltandu-se înspre altă direcție.

Autoritățile au făcut tot posibilul ca localitatea să rămană vie și să facă pași pentru a deveni o zonă pentru petrecerea timpului numai bună și pentru turiști din toate colțuile țării.

Natura a ajutat și ea cu peisaje suerbe, iar autoritățile au investit în infrastructură și utilități. Oamneii locului și-au adus și ei aportul și aici veți putea petrece timpul liber ca în casa bunicilor, departe de lumea modernă, fără conexiune la iternet, cu mancare curată și gustoasă cum numai la bunici găsesț. O afacerea locală, dezvoltată intr-o locuință sută la sută autentică, dovedește că reinventarea este soluția reinventării.

Obiective turistice în Măgureni

Cei care decid să vină aici nu se vor plictisi. Plimbările pot fi completate cu vizite la obiectivele turistice din zonă.

Este vorba despre: Biserica „Sf. Treime“ Măgureni, construită în 1674 de Păuna, soția lui Drăghici Cantacuzino și fiii lor Pârvu, Constantin, Șerban și Grigoraș, cu picturi realizate de Pârvu Mutu între anii 1693-1694, pe cheltuiala lui Șerban (Bănică) Măgureanu;  ruinele conacului Drăghici Cantacuzino-Măgureanu, cu case boierești construite în stil bizantin începând cu anul 1666, lucrările fiind terminate în 1671 de către soția Păuna și fiul lor Pârvu; traseul turistic „3 cișmele“, cu zona de drumeții Ruda (se întinde inclusiv pe teritoriul comunei Poiana Câmpina), construite de Cantacuzini de-o parte și de alta a dealului Ghimelia.

Comuna dispune și de un centru de informare turistică

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor