logo
RNTV Live

O grupare de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, destructurată

trafic pers
rnews

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a CriminalităţiiOrganizate Ploieşti şi DIICOT, împreună cu autorităţile britanice, au investigat activitatea infracţională a unei grupări profilată pe săvârşirea de infracţiuni constând în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, pe relaţia România – Marea Britanie.

Trei membri aaia ceseti grupări infracţionale, trimişi în judecată de autorităţile britanice, primesc astăzi sentinta dată de instanţa de judecată din Londra.

Din investigaţiile poliţiştilor şi procurorilor a reieşit faaptul că cinci cetăţeni români ar fi recrutat tinere pe teritoriul României, una dintre ele fiind minoră, pe care le-ar fi dus în Marea Britaniei, unde, folosind metode de constrângere fizică şi psihică, le-ar fi exploatat sexual, prin practicarea prostituţiei la Londra. În total, 9 persoane ar fi căzut victime acestei grupări.

Banii obţinuţi din aceste activităţi erau însuşiţi de către cei cinci membri ai grupării.

În cauză, aautorităţile române au colaborat cu cele britanice, în luna iunie a anului trecut, la sediul Eurojust – Haga, formându-se o echipă comună de anchetă.

La activităţile operative din Marea Britanie au participat poliţişti români specializaţi în combaterea traficului de persoane din cadrul BCCO Ploieşti, iar o echipă de poliţişti britanici a participat la activităţile operative din România. În cursul lunii noiembrie 2016 au fot organizate simultan în România şi Marea Britanie, 7 percheziţii domicilare şi flagrante ( trei pe teritoriul României şi două în Marea Britanie).

Faţă de patru persoane din grupare au fost luate măsuri privative de libertate, iar victimelor le-au fost asigurate măsuri de protecţie fizică, asistenţă medicală şi consiliere psihologică.

În cursul lunii februarie 2017, unul dintre membri, arestat în România, a fost extrădat în Marea Britanie.

Activităţile procedurale şi investigative desfăşurate în cauză au beneficiat de sprijinul Eurojust şi Interpol.

foto ilustrativă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor