logo
RNTV Live

Medic prahovean, trimis în judecată. Este odios ce făcea

Medic prahovean, trimis în judecată. Falsifica documente în vederea obținerii certificatului de handicap/ sursa foto Info Radouţi
Mihai Constantinescu

Medic prahovean, trimis în judecată. Falsifica documente în vederea obținerii certificatului de handicap

Medic prahovean, trimis în judecată, după ce s-a aflat că a fasificat documente în vederea obținerii certificatului de handicap. Alţi 17 prahoveni mai fost deferiți justiție. Medicul a eliberat un număr de 34 de referate medicale de specialitate prin care a atestat în fals existența unor afecțiuni oftalmologice.

Medic prahovean, trimis în judecată pentru complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un dosar cu un prejudiciu care depășește suma de 900.000 de lei. Este vorba despre medicul oftalmolog Maria Ghinea care brusc “nu a mai văzut bine”. A acordat referate medicale de specialitate false. Actele dovedeau cum că anumite persoane au afecţiuni oftalmologice închipuite. Cu ajutorul acelor acte medicale, Statul oferea indemnizaţii de handicap unor persoane sănătoase care nu aveau dreptul să primească acest ajutor.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/medicul-din-sinaiaacuzat-de-luare-de-mita-si-spalare-de-bani-trimis-judecata/

Ancheta a scos la iveală faptul că medicul oftalmolog a eliberat documente false în perioada 2006-2012. În total este vorba de 34 de referate medicale de specialitate. Cu ajutorul lor se atesta în fals existența unor afecțiuni oftalmologice.

Acestea erau eliberate în scopul obținerii certificatelor de încadrare în grad de handicap grav cu indemnizație de însoțitor sau accentuat.

Rezultate

Urmare acestei încadrări inculpații au beneficiat lunar de protecție socială încasând necuvenit suma de 61.978 lei – Baicu Maria, 85.274 lei – Bondăreț Nicoleta Tatiana, 29.097 lei Cazan Camelia Eugenia, 98.839 lei Cazan Constantin, 87.861 lei Cernat Elena, 103.937 lei Chivu Maria, 10.676 lei Cioc Doina, 10.516 lei Cocîrlea Georgeta, 29.726 lei Cosma Ioana, 10.796 lei Cosma Ilie, 70.027 lei Costache Neculai, 88.847 lei Dragomir Aurelia, 10.021 Dragostin Maria Georgeta, 64.252 lei Ene Constanța, 22.826 lei Ghiță Ioana, 84.522 lei Ioanițiu Magdalena, 88.533 lei Ionescu Constantin.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/vezi-ce-spun-procurorii-despre-faptele-medicului-spagar-de-la-sinaia-video/

Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză, s-au dispus măsuri asiguratorii. Numele medicului oftalmolog mai apare într-un dosar similar, deferit justiției de aceeași structură de Parchet, în luna februarie a anului trecut. Atunci, 19 persoane care au fost implicate în obţinerea unor false certificate de handicap, în baza cărora au obţinut indemnizaţii necuvenite, au fost trimise în judecată.

Pentru mai multe sitri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Agerpres

foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor