logo
RNTV Live

O femeie a rămas în ciorapi pe un traseu din Bucegi. Stratul de zăpadă este de un metru/ VIDEO

Theo Tănăsescu

O femeie a rămas în ciorapi pe un traseu din Bucegi. Stratul de zăpadă este de un metru.

O femeie a rămas în ciorapi pe un traseu din Bucegi unde stratul de zăpadă este de un metru. Era echipată cu încălţăminte „de oraş”. Salvamontiştii din Buşteni au intervenit pentru a o recupera pe femeie.

Femeia, în vârstă de 46 de ani, a rămas în ciorapi pe un traseu din Bucegi după ce talpa ghetelor s-a dezlipit. Turista avea încălțări neadecvate pentru o drumeție montană. Aceasta a mers desculţă până în momentul în care i-au îngheţat picioarele şi a decis să ceară ajutorul salvatorilor. Pe traseul Babele – Crucea Eroilor, turista a ramas desculţă chiar intr-o zona în care zapada depăşeşte pe alocuri  un metru grosime.

La scurt timp, pe același traseu o altă turistă tot de 46 de ani a obosit in timp ce urca și a cerut ajutorul salvamontiștilor. Femeia intenţiona să ajungă la Crucea Caraiman cu fiul ei, dar și acesta era incălţat cu pantofi sport de vara. Salvatorii montani atrag atenția ca astfel de incidente pot avea urmări grave, și îndeamnă turiștii sa se echipeze corespunzător. Totodată aceștia trebuie sa se informez despre accesibilitatea traseelor pe care doresc sa le parcurgă, dar mai ales de starea vremii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor