Numărul prahovenilor infectaţi cu noul coronavirus, în creştere. Noi focare

Autorităţile au raportat sursă foto Europa FM
omv

Numărul prahovenilor infectaţi cu noul coronavirus, în creştere. Noi focare

Reprezentanţii Prefecturii Prahova anunţă că la nivelul județului Prahova, în data de 03 iulie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1405 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 230 de persoane și au intrat alte 126. În carantină instituționalizată se mai află 19 cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 526 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus,

Dintre acestea, șapte persoane de la un club de fotbal din județ au fost testate pozitiv. De asemenea, în cazul centrului destinat îngrijirii persoanelor vârstnice, unde a fost identificat un focar, săptămâna trecută, la retestare au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 alte 15 persoane. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns aici la 86.

Un alt focar, cu 16 persoane infectate dintre cele aproape 50 testate, a fost depistat la o fabrică de pe raza județului Prahova. Aceasta a fost închisă pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca, în acest interval, să fie realizată dezinfecția spațiului.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre pacienții confirmați cu noul coronavirus, 17 au decedat, iar 116 au fost declarați vindecați și externați.

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 02 iulie, au mai fost externați 13 pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 14 pacienți (zece sunt ventilați mecanic).

Vezi şi https://republikanews.ro/foto-asteptarea-a-luat-sfarsit-ce-se-intampla-in-cel-mai-mare-cartier-din-ploiesti/?fbclid=IwAR1T0zIYX9M4YCrbcLuoR3_K5iMn8RdGNMtzqOHrNM5N4J8iAx_uE6m0QFQ

Vezi şi https://republikanews.ro/video-ploiesti-scandal-cu-cei-de-la-sgu-a-lasat-roata-masinii-in-mijlocul-drumului/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here