logo
RNTV Live

Nu te-ai gândit niciodată că aici ar putea fi amenajat un parc pentru copii. Se află în Prahova/ FOTO

Nu te-ai gândit niciodată că aici ar putea fi amenajat un parc pentru copii. Se află în Prahova/ FOTO
Mihai Constantinescu

Departe de agitaţia din oraş, de căldura dogoritoare a asfaltului încins, la aer curat, Mânăstirea Ghighiu din satul Ghighiu, județul Prahova, va deveni curând, dacă nu este deja, locul preferat de escapadă al prahovenilor, mai ales că acum, în curtea lăcaşului de cult ,măicuţele au amenajat şi un parc pentru copii.

Locul este cu atît mai divin cu cât, în apropierea parculeţului pentru cei mici a fost amenjat un iaz, iar de jur împrejur au fost montate băncuţe. O superbă moară ornamentală vine să facă ultimele retuşuri pentru o adevărată bucăţică de Rai.

Măicuţele au realizat toate acest lucruri din donaţiile credincioşilor.

 

Cât despre Mănăstirea Ghighiu, legenda spune:„Căutând loc de mănăstire, Călugărul Agapie împreună cu patru ucenici, obosiţi de drum au poposit într-o poiană din Codrii Vlăsiei pentru a se odihni. Aici au fost treziţi de un foşnet; era susurul unui izvor. Atunci au înteles că aici este locul potrivit şi s-au hotărât să facă schit, astăzi Mănăstirea Ghighiu. De la acest izvor mănăstirea şi-a luat hramul: „Izvorul Tămăduirii.”
De asemenea, legenda spune că este un izvor cu apă tămăduitoare, dovedindu-se în timp de către marturiile oamenilor care au consumat această apă cu credintă şi s-au vindecat de diferite boli.

Binefacerile Maicii Domnului se revarsă asupra mănăstirii şi a peleriniilor atât prin Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului, cât şi prin apa tămăduitoare a acestui izvor.

sursa http://stirileproprahova.ro/loc-de-joaca-amenajat-la-manastirea-ghighiu/

sursa foto http://stirileproprahova.ro/loc-de-joaca-amenajat-la-manastirea-ghighiu/

foto reprezentativă Perfecte

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor