logo
RNTV Live

Fara foc nu iese fum. Ce se întâmplă, de fapt, cu troleibuzele din Ploiești

troleu_ploiesti
Ciprian Radu

La întâlnirea săptămânală cu presa, primarul Adrian Dobre a infirmat zvonurile conform cărora liniile de troleibuz din Ploiești vor fi desființate. Totuși, angajații TCE fac astăzi grevă japoneză. 

Explicațiile lui Dobre se referă la momentul actual. Întrebat dacă, în viitor, s-ar pune problema desființării, primarul nu a fost foarte exact. “Vorbim despre acest moment, nu știu ce se va întâmpla în doi, trei, cinci ani”, a spus primarul. O altă remarcă interesantă a acestuia a fost aceea că, în proiectele de achiziții pe Axa 4 pentru dezvoltare urbană, prioritate au tramvaiele, nu troleibuzele.

Pentru moment, ideea e că nu se deființează liniile de troleibuz, ci este vorba despre o “relocare” a depoului de la Podul Înalt. Adică desființare.

Iată ce spune Dobre: “Nu s-a pus în discuție desființarea liniilor. Poate o explicație a faptului că angajații TCE protestează este starea de spirit generată de decizia de reducere de personal care urmează să fie pusă în aplicare. Nu se pune problema desființării troleibuzelor, ci o relocare a unuia dintre depouri. Relocarea va fi făcută în urma unei analize din care să reiasă un raport între beneficii și costuri. De exemplu, această relocare implică o reducere de cheltuieli generate de taxe și impozite, de personalul de acolo, de pază, etc.”.

Ar rămâne depoul din strada Gâgeni, acolo unde trobeibuzele pot ajunge utilizând propulsia pe carburant.

La Podul Înalt, va fi construit un terminal multimodal, ideea fiind mai veche.

foto: ploiestistfp.net

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor