logo
RNTV Live

Noul plasture sustenabil EKG: reciclabil și complet biodegradabil

plasture-EKG-1200x545_c
Andrei-Vlăduț Gușter

A fost dezvoltat un nou plasture EKG complet reciclabil și fabricat din biomateriale. O echipă de la Centrul de cercetare VTT din Finlanda este inițiatoarea proiectului.

Ce este electrocardiograma? EKG-ul este una dintre cele mai consacrate și mai populare modalități de monitorizare a afecțiunilor cardiace. Rolul dispozitivului EKG este de a monitoriza sănătatea inimii și pentru a evalua afecțiunile cardiace. În prezent, plasturii ECG sunt compuși din componente electrice pe un substrat fabricat din surse fosile.

Noua invenție este sustenabilă, având componente electronice care pot fi îndepărtate cu ușurință din plasturele de unică folosință și utilizate din nou.

Plasturele biodegradabil este realizat din noul material e-skin din celuloză al VTT, care înlocuiește plasticul tradițional în aplicațiile de piele portabilă.

Se consideră că va apărea o creștere semnificativă a nevoii de plasturi ECG sustenabili la nivel mondial. Piața globală a plasturilor ECG și a monitoarelor Holter a fost evaluată la 1,2 miliarde de dolari în 2022 și se preconizează că se va extinde cu o rată de creștere anuală compusă de 20% între 2023 și 2030.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE PROIECT.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor