Radu Mihail, liderul USR din Senat solicită eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, dar PSD, PNL și AUR se opun

radu mihail
Dumitrache Catalina

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, a exprimat luni poziția partidului în legătură cu eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, subliniind că PSD, PNL și AUR au respins solicitarea USR de a introduce acest proiect legislativ pe ordinea de zi a ședinței de marți a Senatului.

“Astăzi, problema pensiilor speciale a fost din nou abordată în cadrul ședinței Biroului Permanent al Senatului și al Comitetului liderilor. Am cerut ferm comisiilor responsabile să-și îndeplinească obligațiile și să prezinte rapid un raport. Am solicitat, în mod firesc și normal, ca mâine, sub rezerva prezentării raportului, să avem acest subiect important pe ordinea de zi. Răspunsul venit din partea PSD, PNL și AUR a fost foarte clar – nu sunt de acord să introducem eliminarea pensiilor speciale ale primarilor pe ordinea de zi. Aceste trei partide resping voința poporului, care de mult timp cere eliminarea inechităților din sistemul de pensii (…). Am insistat de mai multe ori pe parcursul anului pentru a aduce acest subiect pe ordinea de zi a comisiilor, să avem un raport și să putem vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, evitând astfel riscul de a adăuga anual 600 de milioane de lei pentru aceste pensii, destinate primarilor și altor funcționari din primării”, a declarat Mihail.

El a subliniat că USR a depus un proiect de lege acum doi ani pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, însă acesta a fost “ținut în sertar” de PNL și PSD.

“Încă din 2021, acum doi ani, USR a depus un proiect de lege pentru a elimina pensiile speciale ale primarilor. Proiectul a fost păstrat în sertar timp de doi ani, de către PNL și PSD (…). În condițiile în care bugetul României este epuizat zilnic cu sume considerabile pentru cadouri oferite de domnul Ciolacu, în contextul în care Guvernul nu reușește să explice de unde va obține bani pentru majorările de pensii, suntem într-o situație catastrofală, în care ne confruntăm cu apariția unor pensii speciale începând cu 1 ianuarie viitor”, a avertizat Mihail.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor