Sfanta Liturghie din a saptea duminica dupa Rusalii a fost oficiata la Catedrala din Targoviste de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Nifon, insoțit de un sobor de preoti si diaconi. In aceeasi zi, a fost hirotonit diacon si un absolvent al Facultatii de Teologie din Targoviste.

La sfânta slujbă săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon au participat numeroși credincioși. În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația pericopei evanghelice a duminicii, referitoare la vindecarea a doi orbi și a unui mut, arătând că minunile reprezintă acele fapte pe care Fiul lui Dumnezeu le săvârșește în cadrul procesului continuu de restaurare a omului.

În cadrul slujbei, Înaltul Ierarh Nifon a hirotonit, întru diacon, pe tânărul Ioniță Nicolae Valentin care va sluji la Parohia Bolovani din Protoieria Titu. Acesta este absolvent de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *