logo
RNTV Live

PROIECT HCL SUB ATENTĂ ANALIZĂ

Dumitrescu Vlad

Hotărârea de Consiliu Local Ploiești emisă la finalul anului trecut, prin care a fost aprobată prelungirea perioadei de atragere a fondurilor din creditul BCR, revine în atenția Prefecturii Prahova. Asta după ce au fost identificate elemente de nelegalitate, iar pe ordinea de zi a ultimei ședințe a legislativului ploieștean a apărut un proiect prin care se dorea modificarea hotărârii, însă a fost restrasă de inițiator, primarul Andrei Volosevici.

Proiectul prin care urma să fie modificată Hotărârea de Consiliu Local Ploiești, care viza prelungirea perioadei de tragere din creditul BCR a fost retras de pe ordinea de zi a ultimei ședințe a legislativului, de către inițiator, primarul Andrei Volosevici.

Asta după ce Instituția Prefectului Prahova a identificat mai multe aspecte de nelegalitate în Hotărârea emisă în data de 5 octombrie 2022, iar de atunci legislativul ploieștean nu a decis dacă să o revoce sau să înlăture aspectele de nelegalitate.

Totodată, vizavi de modificările aduse, Prefectura Prahova susține că miercuri Primăria Ploiești a emis un memoriu și că urmează să fie analizat.

Acest credit ar fi trebuit să asigure co-finanțarea proiectelor cu fonduri europene, majoritatea fiind în pericol de a fi ratate pentru că nu vor fi finalizate până la finalul acestui an.

Dacă aspectele de nelegalitate semnalate de Prefectura Prahova vor putea fi îndreptate, asta rămâne de văzut, atunci când pe ordinea de zi a Consiliului Local se va rediscuta modificarea Hotărârii emise în 2022.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor