logo
RNTV Live

Nereguli grave descoperite în timpul controalelor inspectorilor ITM Prahova/ FOTO

controale ITM Prahova
Mihai Constantinescu

Nereguli grave descoperite în timpul controalelor inspectorilor ITM Prahova. Lună de lună, lucrătorii ITM Prahova desfăşoară controale în teren pentru a se asigura că angajaţii muncesc în siguranţă şi că au contract de muncă legal.

Luna trecută au fost efectuate 318 acţiuni de control în  domeniul de competenţă. Faptele contravenţionale constatate cu ocazia derulării controalelor au fost sancţionate prin aplicarea de avertismente sau, în situaţiile în care faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor ca fost de 187.000 lei.

Nereguli grave în domeniul relaţiilor de muncă

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 202 controale. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare de 129.000 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 11 persoane care prestau muncă nedeclarată. Angajatorii au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 80.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 116 controale. S-au aplicat 270 avertismente şi amenzi în valoare de 58.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 16 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.  De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 7 echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/lacul-de-la-sipotel-locul-unde-ti-gasesti-linistea/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/centrul-de-vaccinare-din-sinaia…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor