logo
RNTV Live

Ne bucurăm de cea mai lungă zi din an. Începe vara astronomică

solstițiul de vară
Mihai Constantinescu

Ne bucurăm de cea mai lungă zi din an. Începe vara astronomică Eveniment care marchează debutul verii astronomice.

Momentul exact pentru solstițiul de vară 2021 a fost, la ora 6:31:59, ora României. Ziua are 15 ore și 32 de minute, în timp ce noaptea are doar de 8 ore și 28 de minute.

Ziua este marcată de o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcţia Soarelui. După momentul solstițiului de vară, durata zilei va începe sa scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstițiului de iarnă. Evident, în emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.

În tradiţia românească, solstiţiul de vară era marcat prin focurile de Sânziene care aveau puterea de a arde toate necazurile. Pentru a face acest lucru, oamenii aveau un anume ritual. Se roteau în jurul rugurilor aprinse şi aruncau nişte brâuri de pelin, ocazie cu care erau arse şi toate posibilele necazuri care se puteau abate asupra lor. Se mai spune că cine trecea prin foc sau sărea peste el era apărat de boli, de duhuri rele şi va fi fericit.

Solstiţiul de vară este favorabil unor magii puternice, care îşi pot pune amprenta pozitivă asupra unor schimbări în dragoste, prosperitate sau sănătate. Energia solstiţiului de vară este considerată a fi o energie a pasiunii, vitalităţii, creativităţii şi belşugului.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/drogat-la-volanul-unei-masini/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/moartea-a-venit-pe-bicicleta/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/drum-din-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa http://www.libertatea.ro/ultima-ora/solstitiul-de-vara-2017-1874968

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor