logo
RNTV Live

Riscurile provocate de poluarea aerului asupra copiilor și adolescenților

aer-poluat
Andrei-Vlăduț Gușter

În Europa, conform unui raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM), principalul risc de mediu pentru sănătatea minorilor şi reduce speranţa de viaţă a acestora este reprezentat de nivelul poluare al aerului. Raportul a analizat datele din 30 de țări, dar în principal s-a axat pe cele din Uniunea Eropeană.

Reprezentant AEM: „Poluarea aerului cauzează peste 1.200 de decese premature pe an în rândul tinerilor sub 18 ani din Europa şi creşte semnificativ riscul de îmbolnăvire mai târziu în viaţă.”

Europa Centrală și de Est prezintă cel mai sporit risc

„În pofida progreselor înregistrate în ultimii ani, nivelurile mai multor poluanţi atmosferici cheie continuă să depăşească nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special în Europa Centrală şi de Est, precum şi în Italia”, subliniază reprezentanţii AEM.

Zonele apropiate de marile centrale electrice pe cărbune și oraşele mari din centrul şi estul continentului se remarcă, în mod frecvent, prin calitatea proastă a aerului. Cu toate acestea, Regatul Unit sau Ucraina, nu fac parte din studiu, sugerând că bilanţul continental ar putea fi mai grav.

Sursă: medichub.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor