MUZEUL SATULUI LA STARCHIOJD

Costin

Localitatea prahoveana Starchiojd se poate mandri cu un muzeu al satului. Este practic un spatiu amenajat in podul Liceului Tehnologic din comuna. Acolo au fost adunate toate dovezile inca din vechile timpuri ale obiceiurilor si traditiilor locale. Asa ca intr-un colt al spatiului a fost amenajata o odaie veche, cu soba si pat cu saltea din paie, ori recreata o mica bucata dintr-o clasa a scolii de odinioara, pe care sunt asezate manuale vechi de zecxi de ani.

Este doar o mica parte a Muzeului Satului din comuna prahoveana Starchiojd. Spatiu amenajat in podul Liceului Tehnologic din localitate. La crearea sa au participat toata suflarea din zona.

Spatiul este acum indragit de toti localnicii, iar vizitatorii care ajung in comuna nu se lasa dusi, pana ce nu vad exponatele din muzeu. Aici pot sa descopere si lada de zestre a bunicii, ori alte obiecte de o valoare inestimabila.

La loc de cinste, in muzeul din Starchioj, exista o multime de obiecte vestimentare din diferite perioade ale timpului, pe care stramosii le imbracau la sarbatorile din sat.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor