logo
RNTV Live

Muzeul Rezervației Bucegi din Sinaia invită prahovenii la un eveniment deosebit

Muzeul Rezervației Bucegi
Mihai Constantinescu

Muzeul Rezervației Bucegi din Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia are pregătită o expoziţie deosebită- Începând de marți, 22 septembrie 2020, se deschide o nouă expoziție temporară : „Ocolul Europei în 80 de alge”.

în cadrul expoziției vizitatorii vor putea admira specimene de alge aparținând patrimoniului muzeal și totodată, prin intermediul informațiilor scrise, pot descifra o parte din misterele acestor organisme fascinante, dar adeseori trecute cu vederea.

Expoziția va fi deschisă în data de 22.09.2020, la ora 9.00 și este accesibilă publicului vizitator de marți până duminică între orele 9-17, în Muzeul Rezervației Bucegi din Parcul Dimitrie Ghica, Sinaia.

Unde se află frumosul muzeu?

Amenajat chiar în centrul celebrei capitale a turismului românesc, în imediata apropiere a Cazinoului, într-o clădire cochetă, muzeul prezintă aspectele cele mai semnificative ale florei şi faunei din Masivul Bucegi. Este o sectie a muzeului judetean de stiinte ale naturii Prahova.

Muzeul Rezervaţiei Bucegi a fost înfiinţat în anul 1976. La dispoziţia vizitatorilor mai sta şi o sală de expoziţii temporare, care a adăpostit zeci de expoziţii cum ar fi: de goblen, cochilii, reptile vii şi altele. La sfârşitul vizitei, orice turist îşi poate aşterne impresiile într-un caiet special dedicat acestui lucru.

Cladirea a fost renovata si repusa in circuitul turistic in anul 1993, prin grija profesoarei doctor docent Emilia lancu si a profesoarei universitare Ileana Craciun, acestora apartinandu-le şi conceptia tematica actuala a muzeului.

Program de vizitare Muzeul Rezervaţiei Bucegi 

  • zilnic, 9.00-17.00, luni inchis

Tarife vizitare Muzeul Rezervaţiei Bucegi 

6 Lei/pers. individual; 4 Lei/pers. grup organizat(minim 10 persoane) sau copii, studenti, militari;

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/primul-caz-de-covid-19-la-o-scoala-din-ploiesti/?fbclid=IwAR0AUZ0Ro1iDucDOgiAeKIqi7wVRRiZw-YkUBRK50rI7yD4TTbnGaTPtlIw

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-prahovenii-invitati-sa-vada-bijuteria-arhitectonica-ascunsa-printre-dealurile-cu-vii-din-urlati/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/videolocuri-unice-in-prahova-zone-turistice-nedescoperite/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor