logo
RNTV Live

A murit un uriaș…

mort
Cristian Anghelescu

Multiplu campion naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii, Gheorghe Guşet ne-a părăsit la doar 49 de ani. Acesta a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, după ce a suferit două operaţii pe cord săptămâna trecută.

Guşet a ajuns joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticat cu disecţie de aortă. Medicii au decis transferul imediat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a fost operat. Starea sportivului care a împlinit 49 de ani pe 28 mai s-a înrăutăţit după prima intervenţie chirurgicală, iar medicii au fost nevoiţi să intervină din nou.

“Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. Îţi mulţumesc pentru toţi cei 21 de ani petrecuţi împreună, pentru tot ce am realizat împreună în viaţă şi în sport! Ţi-am promis că voi fi lângă tine mereu si am fost până în ultimul moment al vieţii tale. Tu mi-ai promis înainte de operatie ca te întorci la mine… E prima dată când nu te ţii de cuvânt…Te iubesc aşa cum nu am iubit pe nimeni altcineva şi nimeni niciodată nu te va înlocui în inima mea!! Drum lin, dragostea mea. Dumnezeu să te odihnească în pace, iubirea vieţii mele”, a fost mesajul postat pe Facebook de Lorena Boberschi, soţia lui Guşet.

Gheorghe Guşet s-a retras din activitatea competiţională în 2008 din pricina unor probleme medicale. Fostul sportiv a suferit atunci o operaţie de transplant de rinichi.

„Uriașul din Carpați”, cum a fost poreclit, cu toate că era de-o sensibilitate rar întâlnită, a fost unul dintre cei mai titrați aruncători ai României, specialitatea lui fiind proba de aruncarea greutății. Este primul atlet din România care a reușit să obțină peste 20,00 m și 21,00 m. A stabilit nu mai puțin de 15 recorduri naționale, dintre care 5 în aer liber, ultimul măsurând 20,84 m, în 1999 și 10 indoor, cel mai valoros 21,04 m, în 2006. A devenit maestru al sportului în anul 1990.

A avut ca antrenori pe Lenuța Pușcaș, Nicu Lăpușanu, Dan Serafim și Lorena Boberschi (2005-2007), care i-a devenit și soție. În palmares, Gheorghe Gușet a strâns 1 loc 7 la Europenele în aer liber – 2002, 2 locuri 5 la CE indoor în 2000 și 2005, 11 medalii la Campionatele Balcanice în aer liber și 12 la cele de sală, 26 de titluri de campion național, dintre care 13 în aer liber și tot atâtea în sală.

Înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 13:00, la Capela Ortodoxă din Zalău.

sursa: mediafax

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor